"Μακεδονική" αποικία του χόκεϊ στην Ελλάδα...


Στην ιστοσελίδα ekipa.mk της "Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας" διαβάζουμε ότι στην ελληνική ομάδα χόκεϊ επί πάγου "Ηρακλής Θεσσαλονίκης" αγωνίζονται Σκοπιανοί παίκτες και ότι η ομάδα μετέχει στο βουλγαρικό πρωτάθλημα. Αυτοί είναι λοιπόν οι βορειοελλαδίτες φίλαθλοι πατριώτες; Ο Ηρακλής ανήκει ή δεν ανήκει στην Ε.Ο.ΠΑΓ.; Αν ανήκει στην Ε.Ο.ΠΑΓ. πως έχει αλλοδαπούς παίκτες στην ομάδα του και πως συμμετέχει στο βουλγαρικό πρωτάθλημα; Τελικά η αθλητική ηγεσία αυτής της χώρας θα δει τις σοβαρότατες παραβάσεις του αθλητικού νόμου που διαπράττονται καθημερινά και θα προχωρήσει επιτέλους στην άρση της αθλητικής αναγνώρισης αυτής της ντροπιαστικής για την πατρίδα μας ομοσπονδίας;
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια σχετικά πρόχειρη μετάφραση του άρθρου της σκοπιανής ιστοσελίδας:


Το Χόκεϊ δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί επαρκώς στη Μακεδονία, έτσι ώστε οι αθλητές μας να πρέπει να κοιτάξουν πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας μας. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μακεδονική αποικία χόκεϊ, αν υπολογίσουμε ότι τρεις Μακεδόνες παίκτες: οι Stefan Deckovski, Ivitsa Taskov  και Zoki Girovski, παίζουν στην ομάδα του Ηρακλή, ενώ στο γραφείο της ίδιας ομάδας εργάζεται ο επίσης Μακεδόνας εμπειρογνώμονας Vasco Shishkov.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει αρκετές ομάδες για να σχηματίσουν πρωτάθλημα χόκεϊ η ομάδα του Ηρακλή αγωνίζεται στο βουλγαρικό πρωτάθλημα. Στα τελευταία δύο παιχνίδια του ο Ηρακλής υπέστη δύο ήττες 8-0 και 4-1, και ο μοναδικός σκόρερ για την ομάδα ήταν ο χοκεΐστας μας Deckovski.
«Έπαιζα και πέρυσι στην ομάδα του Ηρακλή, οι ιδιοκτήτες της ομάδας ήταν ικανοποιημένοι μαζί μου και μου ζήτησαν να παραμείνω και γι’ αυτή τη σεζόν. Νιώθω υπέροχα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη σχέση των δύο χωρών, δεν αισθάνομαι καμία πίεση εδώ, τα παιδιά είναι εξαιρετικά και εργάζομαι πολύ σκληρά για να σημειωθούν καλύτερα αποτελέσματα»- λέει ο Deckovski.
Θα πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή των δύο νέων παικτών της μακεδονικής αποικίας αυτής της ομάδας, Gorgi Grcev και Risto Ainovski που προσπαθούν να ενισχύσουν τον Ηρακλή ώστε να βγει από την κρίση των αγωνιστικών αποτελεσμάτων.
«Είναι θετικό πάντως το γεγονός ότι πολλοί από τους χοκεΐστες μας παίζουν στην ίδια ομάδα, κάτι που θα μας βοηθήσει στην καλύτερη προετοιμασία. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανακοινώσεις και προσκλήσεις για την εθνική ομάδα της Μακεδονίας και ελπίζω ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί, αλλά από την άλλη πλευρά σήμερα δεν υπάρχει παγοδρόμιο για σωστή προετοιμασία. Ελπίζω ότι θα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για καλή προπόνηση, η πρώτη προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας»- σχολιάζει ο Deckovski.

Kommentar veröffentlichen

0 Kommentare